Ózdi egészségügyi dolgozók kaphatják az első magyar kollaborációs NFT-alkotásból származó bevételt

A drMáriás és Weiler Péter által megalkotott digitális kép tulajdonjogát kriptovalutával lehet megszerezni.

2021. március 31., 17:19

Szerző:

A napokban számoltunk be róla, hogy két magyar képzőművész, drMáriás és Weiler Péter létrehozta az első magyar NFT alapú digitális műalkotást. Arról, hogy ez pontosan it is jelent, és a műről magáról itt lehet olvasni.

Azt akár véletlennek is lehetne tekinteni, hogy egy ózdi háziorvos a napokban üzenetet írt drMáriásnak, amelyben arra kérte a képzőművészt, hogy akár egy vázlattal vagy bármilyen műalkotással támogassa azt a küzdelmet, amelyet ő és a sürgősségi ápolóként szolgálatot teljesítő felesége folytatnak.

Így születte meg a döntés, hogy a Jószívű betyárok megmentik Magyarországot című, Weiler Péterrel közösen jegyzett digitális műalkotás eladásából befolyó összeget az alkotók felajánlják az ózdi egészségügyi dolgozók számára.

„Van egy nagyon gazdag pénzügyi rétege a világnak, és van egy nagyon nehéz körülmények között is helytálló, a kötelességét teljesítő társadalmi csoport. Ennek a kettőnek az összekötésében talán mi is szerepet játszhatnánk, ahogy a művünkben is megjelenik a lokális és egyetemes párhuzamba- és szembeállítása” – magyarázta a 168.hu kérdésre a döntés hátterét drMáriás.

A műalkotás értékesítése a múlt hét végén megkezdődött, itt lehet bekapcsolódni.