Váratlanul távozott az OTP éléről Csányi Sándor helyettese, Barna Zsolt minden más banki tisztségéről lemondott

2020. július 20., 18:20

Szerző:

Közös megegyezéssel megszüntették Barna Zsolt, az OTP vezérigazgató-helyettesének munkaviszonyát 2020. július 20-án – közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A tájékoztatás szerint az OTP Bank Nyrt.-nél fennálló munkaviszony megszüntetésével egyidejűleg Barna Zsolt az OTP-csoport más társaságainál viselt vezető tisztségeiről is lemondott. Barna Zsolt munkaviszonyának megszüntetését követően az OTP Bank Nyrt.-n belül a bankcsoport-irányítási és operációs divízió vezetését a bank elnök-vezérigazgatója veszi át - közölte az OTP. 

Barna Zsolt
Fotó: OTP Bank

A balassagyarmati származású 46 éves bankár korábban pénz- és tőkepiaci felügyeleti vezető volt, majd 2010-ben csatlakozott az OTP-csoporthoz. Volt a montenegrói CKB Bank elnöke, vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt-t, elnökölte az OTP Alapkezelő Zrt-t. 2018. szeptember 1. óta pedig az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be, ami azt jelenti, hogy bár nem volt tagja az OTP igazgatóságának, de ha Csányi Sándor akadályoztatva volt, vagy nem volt az országban, operatív ügyekben ő helyettesítette.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.