Történelmi csúcs: rekord sokan utaztak hajóval a Balatonon

A 175. hajózási szezonban a menetrendi hajókon legtöbben 180 ezeren hajóztak Fonyódról Badacsonyba.

2021. október 27., 19:44

Szerző:

A Balatonon október 24-én zárult a 175. személyhajózási szezon. Csaknem 21 százalékkal nőtt a menetrendi hajók forgalma az előző évhez képest, történelmi csúcsot döntött a balatoni kompok utasforgalma is, az összesített utasszám megközelítette a 2 milliót – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) szerdán az MTI-vel.

A Szántód-Tihany között közlekedő komp forgalma már október közepén meghaladta a rekordnak számító 2019-es év egészét, az utasszám 15 százalékkal nőtt. Az erős főszezon után szeptemberben és októberben is 20 százalékkal többen utaztak, mint 2019-ben.

Október 30-án Halloween Hajókat indít a társaság Balatonfüredről és Siófokról.

A Bahart a 175. hajózási szezont jubileumi rendezvénysorozattal, flottamodernizációval, utas-komfortot javító és stratégiai fejlesztések elindításával ünnepelte, megújult honlappal, módosított útvonalakon, sűrített hajójáratokkal, bővített programhajó kínálattal és változatlan árakkal várta az utasokat.

Jövőre négy új hajó érkezik a Balatonra, lesz online jegyvásárlás, kényelmesebben érhetőek majd el a desztinációk, frissül az arculat, és megkezdődik a hosszabb távú stratégiai fejlesztések előkészítése, tervezése is – áll a társaság közleményében.

(Kiemelt kép: Az idény első hajója, a Nemzeti Regatta nevű motoros érkezik Siófokról a balatonfüredi kikötőbe a balatoni hajózási idény első napján, 2017. április 15-én. MTI Fotó: Varga György)