Öten sérültek meg az M5-ösön történt balesetben

Két embert életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba az M5-ös autópályán Kecskemét közelében szombaton történt baleset után.

2024. január 6., 15:27

Szerző:

Az MTI helyszínről származó információi szerint szombat délelőtt egy Szeged felé haladó, trélert vontató, román rendszámú kisbusz letért az M5-ös sztrádáról és az árokba borult. A kisbusz és a vontatott jármű is az oldalán állt meg. A járműben heten utaztak a baleset idején.

Az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére azt közölte: a balesetben két ember életveszélyesen, egy súlyosan, további kettő pedig könnyebben megsérült. Tájékoztatása szerint a helyszínre több mentőgépkocsit, valamint a budaörsi és a szentesi mentőhelikoptert is riasztották.

A sérülteket kórházba vitték, további két ember a vizsgálatokat követően a helyszínen maradhatott – tette hozzá Hangai József. A baleset miatt az M5-ös autópálya érintett szakaszát több órára teljesen lezárták, a forgalmat elterelték. Az Útinform közlése szerint a forgalomkorlátozást mostanra feloldották, ám Budapest felé a nézelődők miatt a sztrádán még mindig jelentős a torlódás.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Országos Mentőszolgálat FB-oldal)

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.