Öt százalékos fertőzöttség felett látogatási tilalom lesz az idősotthonokban

November 1-től lép életbe a korlátozás. 

2021. október 30., 08:22

Szerző:

A szakellátást nyújtó intézményekben látogatási és intézményelhagyási tilalmat kell elrendelni, ha az azonos épületben lakók öt százaléka koronavírusos lesz és nem lehet elkülöníteni őket, írja a 444. A határozat érvényes lesz az idősotthonokra, a gyermekotthonokra és a fogyatékosotthonokra is. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteki határozatának értelmében a korlátozás nem vonatkozik majd a háromszor oltott gondozottakra és látogatókra. A végstádiumban lévő lakók minden esetben látogathatók lesznek. 

A korlátozás november 1-től lép érvénybe. 

(Kiemelt kép: Péter Árpád főorvos (b) átadja az oltási igazolványt a Mezőberényi Református Szeretetotthon egyik lakójának, aki megkapta a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját 2021. január 17-én. Fotó: Rosta Tibor/MTI)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

2022. október 4., 17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.