Öt nap alatt egyetlen hajléktalant zsuppoltak be a rendőrök

2018. október 24., 17:08

Szerző:

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt október 15-én 0 órától 23-án 24 óráig országszerte 193 esetben alkalmazott helyszíni figyelmeztetést, és 4 szabálysértési előkészítő eljárás indult (egy Pest megyében, három pedig Budapesten) – közölte a rendőrség az Index kérdésére.

A hosszú hétvégén, beleértve a pénteket is, egyetlen hajléktalant vitt be a rendőrség, amely 60 figyelmeztetést osztott ki. A hajléktalant Budapesten zsuppolták be. A figyelmeztetéseknek azért van jelentősége, mert a negyedik után indul a bírósági eljárás a hajléktalan ellen. A figyelmeztetéseket egy embernek akár ötpercenként is kioszthatják, így húsz perc után elő is lehet állítani. 

Az embertelen, de legalább teljesen értelmetlen törvény október 15-i életbe lépése óta három ember fagyott meg az utcákon. A regula ellen orvosok, ügyvédek és társadalomkutatók is tiltakoznak. Mára virradóra Londonban, a magyar nagykövetség előtt kivándorolt magyar fiatalok tüntettek a hajléktalanok vegzálása miatt.