Tíz hónapon keresztül dolgozhatnak fiatal szakemberek a közigazgatási ösztöndíjprogramban

2020. szeptember 23., 17:32

Szerző:

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretein belül  30 év alatti, diplomás, nyelveket beszélő fiatalok tíz hónapot töltenek el a központi közigazgatásban. Ebből hét hónapot egy, a végzettségüknek megfelelő magyar minisztériumban, hármat pedig külföldön. Az ösztöndíj a belföldi programszakasz idején nettó 250 ezer forint lesz.

 

A programot működtető Miniszterelnökség tájékoztatása szerint “a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a magasan képzett és idegen nyelveket beszélő, tehetséges 30 év alatti fiatalok a diplomaszerzés után vonzó karrierlehetőségként tekintsenek a közigazgatásra”. Az ösztöndíjprogrammal pedig arra akarnak lehetőséget biztosítani, hogy a fiatal szakemberek szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.

A pályázóknak 30 évesnél fiatalabb magyar állampolgároknak kell lenniük, BA vagy Msc diplomával, és legalább  B2 szintű államilag elismert komplex nyelvvizsga-bizonyítványt is fel kell mutatniuk angol, német vagy francia nyelvből.

Az ösztöndíjat elnyerők 2021. február 1-től 10 hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt – 7 hónapot belföldön, 3 hónapot pedig külföldön töltenek el –, a program teljes ideje alatt mentor segíti a fejlődésüket. 

A 2021-es ösztöndíjakra 2020. szeptember 15-től jelentkezhetnek az érdeklődök az mkop.hu vagy az osztondijjelentkezes.kormany.hu oldalon.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.