Gomolyfelhőkkel lopakodik az ősz

Marad az izzasztó hőség, de az őszi időjárás is ránk kacsint.

2021. augusztus 21., 06:41

Szerző:

Marad a jó idő, de gomolyfelhők tarkíthatják az eget. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) közlése szerint a tikkasztó meleget párás őszi érzés rombolhatja. Érdemes lesz bekészíteni a napszemüveget a hosszú hétvégére, mert az előrejelzés szerint akár 31 fok körül is mozoghat a hőmérséklet a héten.

Vasárnap többnyire napos, száraz idő várható, egy-egy rövid ideig tartó gyenge zápor csak elvétve fordulhat elő. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. Napközben 28 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal és feltámadó északi-északnyugati széllel. A front előtt keleten, délkeleten még 28-34 fok lehet, máshol már csak 21-27 fok valószínű. Estére a keleti, délkeleti tájakat is eléri a front záporokkal, zivatarokkal.

Kedden és szerdán azonban további eső, záporok, néhol zivatarok jöhetnek, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az északi-északnyugati szél gyakran feltámadhat. Az említett napokon is érezni lehet az ősz közeledtét: délutánonként akár 20-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

(Kiemelt kép: Gyalogos szalad át a vízzel elöntött Kecskeméti úton felhőszakadás után Nagykőrösön 2021. május 17-én. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Tegnap 21:02

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Tegnap 20:46

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.