Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív törzs

Az Energia-veszélyhelyzeti Operatív törzs ülését Szentkirályi Alexandra jelentette be. 

2022. november 29., 15:46

Szerző:

Újra ülésezik az Energia-veszélyhelyzeti Operatív törzs, számolt be közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő a posztban arról a kormányzati álláspontról is ír, hogy az „elhibázott brüsszeli szankciók nyomán az energiaárak az egekbe szöktek”.

„Január elsejétől csak akkor tartható fenn a benzinárstop, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik” – közölte a Miniszterelnökség. „Magyarország energiaszuverenitásának kérdései meghatározzák a magyar emberek mindennapjait nem csak a nehéz téli hónapokban, hanem a következő években egyaránt” – fogalmazott bejegyzésében Szentkirályi Alexandra.

Az üzemanyagról is tárgyalhattak

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint január elsejétől csak bizonyos feltételek mellett tartható fenn a benzinársapka, az ülés összehívására ezért is lehetett szükség.

Mindeközben a nagyobb töltőállomások is korlátozzák a hatósági áras üzemanyagot, sőt olyan hely is van, ahol már csak 10 litert lehet 480 forintért tankolni. A kis kutak a jövő héten sem kapnak üzemanyagot. Közben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be. Az ATV Híradó információi szerint a sofőrök egy része kénytelen több kutat körbejárni, hogy tankolni tudjon. 

(Kiemelt kép: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala)