Orvoshiány miatt novemberig szünetel a kardiológia szakrendelés a Péterfyben

Az orvoshiány elérte az intézetet – számolt be a hírről a kerület polgármestere.  

2023. június 10., 08:22

Szerző:

„Többen jelezték nekünk, hogy a kardiológia szakrendelés körül valami probléma van, majd a kórháztól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy november végéig szünetelni fog ez a fajta ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják” – írta Facebook-oldalán Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere. Hozzátette, az ok nem más, mint az orvoshiány.

Mint fogalmazott, a kerület 2019 óta közel 90 millió forint támogatást nyújtott a kórháznak, segítette a különböző felújításokat, hozzájárult az eszközök beszerzéséhez, segítette a műtők fejlesztését, ugyanakkor a kormány feladata lenne, hogy az orvoshiányt megoldja.

Niedermüller Péter azt is megjegyzi, hogy a „Péterfy ráadásul abban a különleges helyzetben van, hogy az új igazgatója a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját hagyta ott ezért az állásért. Tekintettel erre az a legkevesebb, amit elvárhatunk az igazgató úrtól, hogy sürgősen felkeresi a régi-új főnökét, Pintér Sándort és az erzsébetvárosiak érdekében nagyon gyorsan megoldják a helyzetet”.

(Kiemelt kép: illusztráció – Máthé Zoltán / MTI)