Tízből nyolc orvos maradt a kamarában

A nyilvántartott taglétszám 34 ezer 3 fő, a MOK megköszönte tagjainak a hivatás iránti elkötelezettségüket.

2023. április 21., 16:38

Szerző:

Az Országos Kórházi Főigazgatóság nyilvántartása szerint 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű szakember, azaz összesen 42 518 személy rendelkezik érvényes orvosi működési engedéllyel. Ezt a számot a Magyar Orvosi Kamara (MOK) kérte ki, így tudta megállapítani, hogy a taglétszáma 34 003 fő, ami azt jelenti, hogy tízből nyolc orvos maradt a kamarában, írja a Telex

A szervezet közösségi oldalán köszönte meg, hogy miután az Országgyűlés kormánypárti többsége eltörölte a kötelező kamarai tagságot, és újrabelepéshez kötötte, az orvosok döntő többsége kitartott a kamarai tagság mellett. A MOK úgy fogalmaz, hogy „ezzel sikerült megőrizni a kamara súlyát és presztízsét”. A szervezet azt is közölte, hogy a közeljövőben felmérik, hogy a tagok milyen kamarát szeretnének, hogy hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljon meg a Magyar Orvosi Kamara.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

2024. május 25., 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

2024. május 25., 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.