Tízből nyolc orvos maradt a kamarában

A nyilvántartott taglétszám 34 ezer 3 fő, a MOK megköszönte tagjainak a hivatás iránti elkötelezettségüket.

2023. április 21., 16:38

Szerző:

Az Országos Kórházi Főigazgatóság nyilvántartása szerint 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű szakember, azaz összesen 42 518 személy rendelkezik érvényes orvosi működési engedéllyel. Ezt a számot a Magyar Orvosi Kamara (MOK) kérte ki, így tudta megállapítani, hogy a taglétszáma 34 003 fő, ami azt jelenti, hogy tízből nyolc orvos maradt a kamarában, írja a Telex

A szervezet közösségi oldalán köszönte meg, hogy miután az Országgyűlés kormánypárti többsége eltörölte a kötelező kamarai tagságot, és újrabelepéshez kötötte, az orvosok döntő többsége kitartott a kamarai tagság mellett. A MOK úgy fogalmaz, hogy „ezzel sikerült megőrizni a kamara súlyát és presztízsét”. A szervezet azt is közölte, hogy a közeljövőben felmérik, hogy a tagok milyen kamarát szeretnének, hogy hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljon meg a Magyar Orvosi Kamara.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.