Országos ingatlanbirodalmat épített Schadl György az elmúlt évek alatt

Budapesten és vidéken vett különféle ingatlanokat a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke.

2022. január 18., 09:46

Szerző:

Legalább húsz ingatlant vásárolt az elmúlt években Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, akit novemberben tartóztattak le és azzal gyanúsítanak, hogy több mint 880 millió forint kenőpénzt fogadott el – tudta meg az Rtl.hu.

A portál szerint 2016 és 2020 vége között Schadl legalább tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket és pincét vett, amelyek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá. A huszadik még 2013-ban került a nevére. Az ingatlanok többsége fővárosi, de akad közöttük érdi, ceglédi, siófoki, gödöllői és szentendrei is. Többet közülük a feleségével, Schadl-Baranyai Helgával közösen szerzett meg.

A legértékesebb a budai Várnegyed központjában, a Dísz téren található.

 Az RTL.hu szerint a VII. kerületben nyolc ingatlant vett Schadl 225 millió forintért, valamennyit az önkormányzattól. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció politikusa, a körzet országgyűlési képviselője a lapnak azt mondta, hogy az eladásról az előző, fideszes városvezetés döntött 2019-ben, két hónappal az önkormányzati választás előtt. Gyanúsnak nevezte, hogy Schadlnek csak egy ingatlan esetében kellett a meghirdetett árnál többet fizetnie, akkor is mindössze 250 ezer forinttal. A kerület mostani vezetése feljelentést tett az ügyben és várja a nyomozás eredményét.

A földhivatali dokumentumokra hivatkozva az Rtl.hu azt írta, hogy Schadl nagyobb összegű hitelt is felvett: az érdi és a Városmajor utcai ingatlanára az FHB Bank összesen 235 millió forintnyi jelzálogot jegyeztetett be. Schadl letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették.

(Kiemelt képünk: Schadl György - kisiparos, éjszakai vállalkozó - Fotó: Miskolci Egyetem)

 

 

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.