Örömteli bejelentés: új szerepben láthatjuk Áder Jánost

Nagypapa lett a köztársasági elnök. A hírt a felesége jelentette be a Duna Tévében. 

2021. május 1., 10:13

Szerző:

A Család-barát pénteki adásában jelentette be Áder János felesége, Herczegh Anita, hogy új szerepben is helyt kell állniuk, ugyanis – legnagyobb örömükre – nemrégiben megszületett első unokájuk. A köztársasági elnök felesége a műsorban mesélt gyermekeiről és a nagyszülővé válás élményéről, illetve a Covid-árvák megsegítésére létrehozott alapítványukról is. 

A Blikk összefoglalója szerint Herczegh Anita, Áder János felesége a Duna Televízióban közölte, hogy nagymama lett.  

„Nem voltam még 20 éves, amikor összeházasodtunk. Sokaknak akkor korainak tűnt a házasságunk, de számunkra természetes volt, hiszen annyira biztosak voltunk döntésünkben. 23 éves elmúltam, amikor az első gyermekünket vártuk. Addigra befejeztem az egyetemet, de már nagyon türelmetlenül vártam a picit” – emlékezett vissza első gyermeke születésére. Szülői mintát követve, neki is egész életében a családja volt a legfontosabb – árulta el. Mesélt gyermekeiről is. „Mind a négy más karakter, mindegyik a maga módján rendkívüli és értékes” – fogalmazott.

Az unokakérdés is felvetődött a beszélgetés során, amelynek kapcsán büszkén jelentette be a Duna Televízió műsorában, hogy már meg is érkezett az első. – Már nagyszülők vagyunk, nagy boldogságunkra. Pár hónapos a pici, aki idén született, és természetesen a legtökéletesebb lény, akit valaha a földkerekség a hátán hordott – árulta el Herczegh Anita. 

A saját családja mellett mindig is érzékenyen fordult a rászoruló emberek felé. Ennek példája, hogy a minap létrehozták férjével a Regőczi István Alapítványt, amely a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítését célozza. 

(Kiemelt kép: 168 Óra archív)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.