Őrizetbe vették a Debrecenben akkumulátorfólia gyárat építő cég tulajdonosait Kínában

A debreceni gyártóüzem tulajdonosait nemrég házi őrizetbe vették Kínában, de a gyárat építő cég, a Semcorp pénteken azt nyilatkozta, hogy „a megszokott ütemben zajlanak tovább,” és a tesztüzem már az első negyedévében megindulhat. 

2023. január 14., 15:20

Szerző:

A milliárdos testvérpárt, Paul Xiaoming Lee-t és Tony Xiaohua Li-t azzal a gyanúval helyezték házi őrizetbe a kínai hatóságok, hogy titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét. A Kínában zajló vizsgálatról Magyarországon nem jelentek meg hírek. A 24.hu megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztálya a nyomozás magyarországi következményeivel kapcsolatban nem nyilatkozott, ám közölték, hogy az alapján az információ alapján, amit a vállalattól kaptak, a debreceni akkumulátorfólia gyártó üzem építkezésben nincs fennakadás emiatt.

James Shih, a Semcorp globális projektekért felelős alelnöke megerősítette a magyar külügyi tárca által közölteket: „Amint azt tavaly novemberben nyilvánossá tettük, üzleti tevékenységeink és terveink a csoporton belül a szokásos módon zajlanak. Ez magában foglalja a debreceni beruházásunkat is, ahol az építkezés és a berendezések telepítése tervünknek megfelelően folytatódik. Alig várjuk, hogy még ebben az évben megkezdhessük a próbatermelést.” 

„A Semcorp 2020 novemberében jelentette be a 183 millió eurós projektjét, és 2021. szeptember 13-án kezdték el első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátorfólia-gyártó üzemének építését. A cég a közleményében azt írja, hogy a beruházás több mint négyszáznegyven munkahelyet teremt Debrecenben és környékén.”

(Kiemelt képünk: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, James Heng-Kuang Si, a SEMCORP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Pósán László fideszes országgyűlési képviselő és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j) a kínai SEMCORP vállalat lítium-ion akkumulátorokhoz kapcsolódó debreceni szeparátorfólia-gyártóüzemének alapkőletételén 2021. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

2024. október 26., 10:33

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.

2024. október 25., 16:11

Bár a naptár szerint lassan az ősz utolsó utolsó hónapját tapossuk, az indiánnyár továbbra is kitart. Azaz a hétvégére is marad a szokásosnál enyhébb időjárás.