Hatalmas rendőri felvonulás egy budapesti török étteremnél

Gyorsan elfogták az elkövetőt.

2021. november 14., 15:29

Szerző:

Kollégánk jelezte felénk, hogy hatalmas balhé van a Nyugati és a Jászai Mari tér között. Négy rendőrautó szirénázva jelent meg a helyszínen.

Molnár Angelika a BRFK ügyeletese a 168-nak elmondta: a Szeráj török étteremnél egy elfogás történt. További részleteket későbbre ígértek.

A BRFK az alábbi kiegészítést küldte cikkünkhöz:

"2021. november 14-én 14 óra 58 perckor bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint Budapest XIII. kerületében, a Hegedűs Gyula utca és Radnóti Miklós utca kereszteződésében egy férfi letépte egy nő nyakláncát, amit az asszony visszaszerzett, de a férfi elfutott a helyszínről.

A kerületi rendőrök a feltételezett elkövetőt az V. kerületi Szent István körúton 15 óra 6 perckor elfogták, az 51 éves budapesti férfi elszámoltatása folyamatban van.

Az eset során nem sérült meg senki, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított eljárást" - írta közleményében a BRFK.

 

(Kiemelt kép: 2020.12.16. - Rendőr sziréna. Fotó: Scott Rodgerson / Unsplash. A kép csak illusztráció.)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.