ORFK: csaknem tizenegyezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Hatvankilenc embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást a rendőrség.

2023. december 31., 08:31

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 5751-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5083-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 69 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

(Kiemelt kép: Ukrán menekült fiúk cipelik csomagjaikat a záhonyi vasútállomáson a magyar-ukrán határon 2022. március 1-jén. KISBENEDEK Attila / AFP)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.