Orbán Viktor ünnepi beszédére készülnek a veszprémi várban

Fokozott készültséggel, kordonokkal és biztonságiakkal készülnek Orbán Viktor ünnepi beszédére a veszprémi várban. A turistákat sem engedik be.

2023. október 23., 10:17

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök Veszprémben emlékezik 1956-ra. Ünnepi beszédét délután három órátol tartja a veszprémi várban, a szervezők fokozott készültséggel készítik elő a helyszínt – írja a RTL. „Már az Óváros téren kordonok állták az utam és a biztonsági szolgálat (elég sokan óvják már a helyszínt) egyik embere közölte velem, most nem mehetek fel a várba” – írta Katanics Sándor Veszprém önkormányzati képviselője a Facebookon.  A képviselő ott jártakor rendőrök, tűzszerészek és tűzoltók járták végig a helyszínt. Az Óváros teret is kiürítik. 

A képviselő hozzátette: „Egy másik őr azt mondta, ma már nem lehet felmenni a várba, illetve nincs információja, mikor lehet ezt megtenni legközelebb” – tette hozzá. A veszprémi önkormányzat tájékoztatása szerint október 23-án reggel 8 órától este 20 óráig nem lehet autóval behajtani a veszprémi Óváros tér, Vár utca és Szentháromság tér területére.

Az eseményre a közmédia kivételével a sajtót sem engedik be, viszont a miniszterelnök Facebook oldalán élőben lehet követni az eseményeket délután háromtól. 

(Kiemelt képünkön: Az Óváros téren kordonok biztosítják az ünnepi megemlékezést Veszprémben. Fotó: Katanics Sándor veszprémi önkormányzati képviselő Facebook oldala)