Orbán Viktor ragaszkodik a jól bevált dolgaihoz: még mindig egy 2009-es Nokiát használ töretlen bizalommal

2020. április 22., 14:47

Szerző:

Legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint a veszélyhelyzet elrendelésétől számított negyvenkettedik napon az Európai Tanács elnökével egyeztetett a válságkezelésről és az uniós költségvetésről.

Az egész sajtó felkapta azonban a fejét, hogy Charles Michel neve egy régi Nokia 6700-án bukkant fel, ami egy 2009-ben megjelent modell. Az Index meg is kérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy jól látje-e, amit lát:

Mint kiderült, jól. 

Havasi ugyanis tudatta: „A képen látható készülék a miniszterelnök mobiltelefonja, egy Nokia 6700. Évek óta ezt a típust használja, ragaszkodik a jól bevált dolgokhoz."

2015-ben a magyar sajtó viszont azon kapta fel a fejét, hogy egy fotó tanúsága szerint a jól bevált Nokijájához szemlátomást erősen ragaszkodó Orbánnak hirtelen egy akkor csúcsmodellnek számító iPhone 6 plus nevű készüléke lett. 

Havasi Bertalant akkor a Bors kérdezte meg, hogy jól látje-e amit lát.

Mint kiderült, nem jól.

„Orbán Viktor továbbra is a régi, megszokott Nokia telefonját használja. A képen látható készülék az egyik kollégájáé"– válaszolta a lapnak Havasi.

A miniszterelnök modern készülekékkel szembeni ellenállása tehát jóformán örök – nyugtázhatjuk.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.