Kiemelt tébolydáról döntött Orbán Viktor

Havi 45,4 milliót szán a kormány az erőszakos elmebetegek elkülönítésére.

2023. július 18., 09:20

Szerző:

Átment a társadalmi egyeztetésen, hogy elkülönített kórházi részleget kapjanak az erőszakos pszichiátriai betegek. Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök rendelete, amely október 1-jén lép hatályba – szúrta ki a 24.hu.

Az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló rendeletet a kormányfő kiegészítette azzal, hogy az emelt biztonságú pszichiátriai osztály Pilot programban (Biztonsági pszichiátriai program) az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet vesz részt.

A Biztonsági pszichiátriai program havi fix díja 45 451 884 forint lesz legalább 12 hónapig.

Utána az eredmények alapján az egészségbiztosításért felelős miniszter hozzájárulásával egy alkalommal a program egy évig meghosszabbítható lesz. Az emelt szintű biztonságú pszichiátriai osztályon kifejezetten a violens (erőszakos) betegeket kezelik majd.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.