Orbán: itt kell boldogulni, mert csak itt lesz magyar jövő

A fiatal szakképzett munkaerő kivándorlása ellen szólalt fel Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztivál megnyitóján.

2023. április 24., 12:04

Szerző:

A magyar szaktudással, szervezőképességgel és akarattal képesek vagyunk olyan országot építeni, ahol jó és jó lesz élni, dolgozni, családot alapítani és gyerekeket nevelni – emelte ki Orbán Viktor, a 16. Szakma Sztár Fesztivált megnyitó beszédében Budapesten.

A diákokhoz fordulva a miniszterelnök azt mondta, ha körülnéznek a nagyvilágban – ami jó dolog – mindig érdemes hazajönni.

„Csak itt vagy otthon, csak ez a te hazád” – mondta a kormányfő, aki kiemelte: itt kell boldogulni, csak itt van magyar jövő.

Orbán Viktor köszönetet mondott minden, a magyar szakképzésben tiszta szívvel és odaadóan dolgozó pedagógus, mentor, szakértő munkatárs áldozatos munkájáért, és sok sikert kívánt a szakképzésben tanulóknak, tanáraiknak és családjaiknak.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a kormány folyamatosan megújítja a szakképzést, évek óta nő a szakképzésbe jelentkezők száma és javulnak a tanulmányi eredményeik is – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, a 16. Szakma Sztár Fesztivált megnyitó beszédében Budapesten.

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén hangsúlyozta: minden tíz általános iskolát befejező tanulóból hat a szakképzésben folytatja tanulmányait, a legnépszerűbb iskolatípus pedig a technikum.

Hozzátette: a duális képzés bevezetése is hasznosnak bizonyult, mind a vállalkozások, mind pedig az ország összteljesítménye, a gazdasági növekedés szempontjából. A jelentkezők számának növekedése és a javuló tanulmányi eredmények pedig azt mutatják, hogy a tanulók és családjaik számára is bevált az új rendszer – mondta.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a 16. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján a fővárosi Hungexpón 2023. április 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)