Orbán Viktor háztartását is elérte a rezsimumus

Orbán Viktor végül írásban válaszolt a momentumos Bedő Dávid arra vonatkozó kérdésére, hogy milyen mértékben nőtt a rezsiszámlája az elmúlt egy évben, és egyáltalán mennyit is fizet havonta. 

2022. november 23., 11:17

Szerző:

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese november 2-án, az azonnali kérdések órájában kérdezte Orbán Viktort arról, hogy mennyi rezsit fizet. „Miniszterelnök úr! Ön mennyi rezsit fizet a XII. kerületi villájában, a felcsúti házában és a hatvanpusztai luxusbirtokán?” – tette fel a kérdést a momentumos politikus. Orbán azt válaszolta a kérdésre, hogy magánügy mennyi rezsit fizet, hiszen magánlakásban lakik, annak ellenére, hogy miniszterelnöki rezidenciát is fenntarthatna a hatályos törvények értelmében, majd válaszában a miniszterelnök hozzátette, felesége, Lévai Anikó válaszol majd írásban Bedő kérdésére.  

Végül maga Orbán Viktor válaszolt levélben a momentumos országgyűlési képviselőnek. „Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt” – írta Orbán Viktor, aki a hatvanpusztai birtok rezsiszámláiról a politikus kérdése ellenére egy szót sem ejtett a levélben, persze az épülő és szépülő birtok hivatalosan nem áll a miniszterelnök tulajdonában. 

Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia. Felháborító, hogy a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon” –reagált a miniszterelnök levelére Bedő. 

A miniszterelnök levele szerint 2021 novemberében még 102 946 forintnyi rezsit fizetett, idén pedig már közel a háromszorosát, összesen 300 571 forintot. Láthatóan a putyini agresszió okozta energiaválság elérte Orbán Viktor háztartását is. 

(Fotó: Facebook)