Orbán Viktor lerótta kegyeletét XVI. Benedek ravatalnál

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó kedden délelőtt Rómában, a Szent Péter-bazilikában lerótta kegyeletét a szombaton elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa ravatalánál  közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2023. január 3., 12:52

Szerző:

Orbán Viktor és Lévai Anikó imát mondott XVI. Benedekért és a gyászoló keresztény hívők közösségéért – tette hozzá a sajtófőnök.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és felesége, Lévai Anikó (j2) lerója kegyeletét a december 31-én elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa ravatalánál Rómában, a Szent Péter-bazilikában 2023. január 3-án. Mellettük Habsburg-Lotharingiai Eduárd Károly, Magyarország vatikáni nagykövete (b). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.