Videón Orbán Viktor kötcsei beszéde

Az általában nem nyilvános beszéd részleteit most maga Orbán tette közzé Facebook-oldalán.

2022. szeptember 11., 15:52

Szerző:

Nagy találkozásokat emleget Orbán Viktor abban a Facebook-bejegyzésében, amelyben a kötcsei Polgári Piknikről közölt egy rövid videót – írja a Magyar Hang. A lap kiemelte, a vasárnap megjelent videó újdonsága, hogy az általában a leghűségesebb hívek előtt tartott beszéd nem nyilvános, most viszont pár részletet mégis közölt ebből a kormányfő stábja.

Igaz, a beszéd csak mozgóképeken látszik, tartalmáról, hangfelvétel hiányában, azonban semmi sem derül ki.

Mint ismert, az idei Polgári Pikniket kisebb incidensek előzték meg: két tüntető „Magyarország diktatúra!” feliratú molinóval, hangosan kérte számon az eseményre érkezőket, és Nagy Feró énekessel még szóváltásba is keveredtek. Szabó Bálint szegedi botrányhős pedig gépkocsijával Pintér Sándor belügyminiszter piknikre vezető útját állta el, őt a rendőrök előállították, miután Pintér autójából kiszállva egyszerűen besétált a helyszínre.

Azt pedig már a 444.hu írta meg a gyűlésről, hogy az azon részt vevő Gaál Cecília, Rogán Antal propagandaminiszter volt felesége egy pavé gyémántos Cartier Love karkötőt viselt, aminek értéke körülbelül 18 millió forintra rúg.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j). Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.