Orbán Viktor kihagyta Ferenc pápa miséjét, inkább a BL-döntőt választotta helyette

2019. június 2., 09:22

Szerző:

Szombat este a Liverpool egy bűnrossz meccsen 2:0-ra verte a Tottenhamet és lett BL-győztes újra 14 év múltán, a 444 egyik olvasójának a fotója szerint pedig Orbán Viktor elutazott Madridba, hogy az Atlético Madrid stadionjában, a Wanda Metropolitanóban élőben nézhesse, ami a pályán történik. A magyar miniszterelnök Ferenc pápa csíksomlyói miséjét hagyta ki a BL-döntő kedvéért, igaz, a katolikus egyházfő csak a testvéri együttélés jelentőségéről beszélt. 

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Egyelőre nem világos, hogy Orbán Viktor milyen repülőgéppel utazott el Madridba, de azt már korábban lehetett tudni, hogy Csíksomlyóra nem megy el szombaton. Ferenc pápa miséjén Áder János köztársasági elnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselete Magyarországot.

A 444 olvasói fotóját ide kattintva lehet megnézni.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.