Orbán Viktor: Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a miniszterelnök Bécsbe utazott, hogy közös sajtótájékoztatót tartson Karl Nehammer osztrák kancellárral. 

2022. július 28., 14:56

Szerző:

A Telex tudósítása szerint a sajtótájékoztatón az osztrák kancellár többek között arról beszélt, hogy a nemzeti szocializmusban saját maguk is bűnösök , ezért a rasszizmussal kapcsolatos megnyilatkozásokat kiemelt érzékenységgel kell kezelni – utalva burkoltan a miniszterelnök botrányt kiváltó tusványosi beszédére. 

„Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok” – mondta Orbán. Itt egy civilizációs pozícióról van szó, büszkék vagyunk arra, amit Magyarország a rasszizmus elleni harc terén elért – mondta Orbán. Nem rasszizmusról van szó, hanem kulturális különbségekről.

A tudósítása szerint Nehammer úgy folytatta, Magyarország fontos geostratégiai partnere Ausztriának, különös tekintettel arra, hogy Ukrajna szomszédja is, így az elsők között érte el a menekülthullám Ukrajna felől. A kancellár közölte, Ausztria 80 ezer menekültet fogadott be.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.