Orbán Viktor: beszélgetéseink erős befolyást gyakoroltak nézeteimre

Orbán Viktor miniszterelnök a Vatikánba küldött táviratban emlékezett meg XVI. Benedek emeritus pápáról, kiemelve: emlékezetünkben örökre megmarad a magas lelkiség példájaként.

2022. december 31., 21:02

Szerző:

A kormányfő szerint XVI. Benedekre mindig emlékezni fognak a vallások közötti párbeszéd iránti bátorságáért és elkötelezettségéért.
Orbán Viktor – mint írta – hálával emlékezik vissza a 2010-es magánkihallgatására Benedek pápánál. Hozzátette: a hitről, a család szentségéről és közös keresztény gyökereink védelmének fontosságáról folytatott beszélgetéseik azóta is erősen befolyásolják nézeteit.


„Most, a gyász idején csatlakozunk az imákhoz, és őszinte részvétünket fejezzük ki a katolikus egyház papságának és híveinek” – írta a Vatikánba küldött táviratában Orbán Viktor.

(KIemelt képünk: XVI. Benedek pápa utolsó heti általános kihallgatásáról távozik a vatikáni Szent Péter téren 2013. február 27-én. XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, 2022. december 31-én, 95 éves korában elhunyt. MTI/AP/Gregorio Borgia)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.