Orbán Viktor: „Ukrajnába nem fegyvereket, hanem békét kellene vinni”

Fegyverek helyett békére van szükség Ukrajnában – hangsúlyozta a miniszterelnök kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban.

2023. július 11., 19:43

Szerző:

Orbán Viktor a vilniusi kétnapos NATO-csúcs legfontosabb kérdésének az orosz-ukrán háborút nevezte.

„A magyar álláspont változatlan, ezt fogjuk képviselni: Ukrajnába nem fegyvereket, hanem békét kellene vinni”

– emelte ki.

A kormányfő hozzátette, hogy tűzszünetre volna szükség és a háború helyett minél hamarabb meg kellene kezdeni a béketárgyalásokat. „A magyar álláspont világos, hiszen a háború a szomszédunkban van és a Kárpátalján élő magyarok miatt magyar emberek tízezrei vannak közvetlen veszélyben” – mondta.

A miniszterelnök rögzítette: Magyarország amellett tör lándzsát, hogy a NATO ne változtassa meg korábbi álláspontját, hiszen a NATO egy katonai-védelmi szövetség. A NATO azért jött létre, hogy megvédje a tagállamait, nem azért, hogy más országok területén hajtson végre katonai akciókat – mutatott rá Orbán Viktor.

 A magyar álláspont most, a tárgyalások kezdetén teljesen egybeesik a NATO álláspontjával, hiszen a NATO nem küld csapatokat, nem küld fegyvereket, nem képez ki harcoló katonai egységeket, hanem a saját tagállamai védelmét próbálja megerősíteni. „Ez szükséges, helyes és Magyarország ezt támogatni fogja” – zárta szavait Orbán Viktor.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök családi fotóra érkezik Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral és más állam- és kormányfőkkel.
kormányfőkkel a 2023. évi NATO-csúcstalálkozó első napján, 2023. július 11-én a litvániai Vilniusban. Fotó: Artur Widak/NurPhoto via AFP)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.