Orbán Viktor köszönetet kapott

A főrabbi köszönetet mondott Orbán Viktornak azért a támogatásért, amelyet Magyarország és a világ zsidó közösségeinek megerősítéséhez nyújt.

2022. szeptember 8., 16:53

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta David Laut, Izrael askenázi főrabbiját, akivel a zsidó közösségek támogatásáról, Magyarország és Izrael kapcsolatáról valamint az orosz-ukrán háborúról is tárgyalt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Köszönet a támogatásért

A megbeszélésen, amelyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is, David Lau köszönetet mondott a magyar kormánynak azért a támogatásért, amelyet Magyarország és a világ zsidó közösségeinek megerősítéséhez nyújt.

Kiemelte azt a segítséget, hogy Magyarország menedéket és ellátást nyújt az Ukrajnából elmenekült zsidóknak.

Orbán Viktor és David Lau örömmel nyugtázta Izrael Állam és Magyarország szoros, stratégiai szövetségét.

A tárgyaláson az orosz-ukrán háború kapcsán az azonnali tűzszünet és a béke megteremtésének fontosságát hangsúlyozták – mondta Havasi Bertalan.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja David Laut, Izrael askenázi főrabbiját a Karmelita kolostorban 2022. szeptember 8-án. Mellettük Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)