Orbán Viktor a Fox News-nak: Joe Biden kijelentése személyes sértés minden magyar számára

A miniszterelnök arra reagált, amikor az amerikai elnök egy totalitárius rezsimhez hasonlította Magyarországot.

2021. augusztus 6., 08:35

Szerző:

„Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket és nagyon korlátozott ismeretekkel rendelkezik Magyarországról, még az elmúlt néhány évtizedünkről is, az nyilván nem értheti a magyarok helyzetét, de ez a sarkos vélemény akkor sem indokolt” – jelentette ki Orbán Viktor a Fox News amerikai hírcsatornán a Tucker Carlson Tonight című műsorában arra reagálva, hogy Joe Biden amerikai elnök korábban a felemelkedőben lévő totalitárius rezsimek közé sorolta Magyarországot. A miniszterelnök szerint „ez a kijelentés sértés minden magyar számára”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államok egyik leghangosabb trumpista műsorvezetője, Tucker Carlson magyarországi látogatása alatt saját gyártású dokumentumfilmet forgat, amelynek részeként Orbán Viktorral is leült beszélgetni. Az interjú csütörtök este került adásba.


Fotó: Fox News / Youtube

Az exkluzív interjúban Orbán Viktor a határok védelméről és a konzervatív politika baloldali megítéléséről is beszélt. Úgy látja, a nyugati liberálisok azért kritizálják Magyarországot, mert „nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb”. Szerinte a nyugati államok, többek között az Amerikai Egyesült Államok nem hajlandóak elfogadni a határok védelmében elért sikereket. Hangsúlyozta, a nemzeti szuverenitás a nemzet védelmével kezdődik, ezért a határok megerősítése nem gyűlöletkeltő lépés.

„Magyarországra bevándorolni nem emberi jog”

– szögezte le. Megjegyezte, a magyar nemzet egy közösség saját kulturával és hagyományokkal, nem telepedhet le itt senki jogtalanul, csak mert számára kényelmesebb itt az élet. Hozzátette, ha valaki végigcsinálja a kötelező jogi procedúrát, akkor természetesen jogszerűen beléphet, és letelepedhet az országban.

(Kiemelt kép: Fox News / Youtube)