Orbán Viktor elmondta, miért adományozunk vakcinákat

Ezekről beszélt a miniszterelnök péntek reggel.

2022. január 28., 07:44

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnöktől péntek reggel a Kossuth Rádióban kérdezték meg, hogy miért ad Magyarország 200 ezer adag vakcinát Szudánnak. A kormányfő elmondása szerint Magyarországnak van annyi vakcinája, amennyire szüksége van,  van tartalék is, de egyes vakcinák lejárnak egy idő után és jobb odaadni rászoruló országoknak, mint megsemmisíteni azokat.

A miniszterelnök az inflációról és az ellenzékről is beszélt. Közölte, hogy az Európai Unió klímapolitikája miatt is drágult a energia, így árak is nagy ütemben emelkedtek. Elmondta, hogy szerinte „normális ember” nem támadja azt az állapotot, hogy a kormánynak köszönhetően kevesebbe kerül a rezsi.

A jövő keddi élelmiszerárstoppal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „normális helyzetben” nem szükséges beavatkozni az árak alakulásába, de a mostani egy rendkívüli helyzet, mert az infláció üteme az egész világon magas jelenleg. Orbán szerint azért jó intézkedés az árstop, mert a nyugdíjasnak és a gyermeknevelőnek is el kell mennie a boltba.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor. Fotó: John Thys / various sources / AFP)

Tegnap 20:28

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.