Orbán új minisztere elmondta, mire lesz szükség

Nagy Márton szerint önellátásra kell berendezkednie a magyar gazdaságnak. 

2022. május 18., 11:57

Szerző:

A jelenlegi körülmények között nemcsak önálló gazdaságpolitikára, hanem önellátó gazdaságra is szüksége van az országnak, ez a fenntartható felzárkózás alapja – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter-jelölt az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén szerdán Budapesten.

Hangsúlyozta:

viharos évtizedben élünk, ahol egyszerre fenyeget minket egy háború, folyamatos járványhullámok, és ezt kísérő energia- valamint élelmiszerválság.

„A gazdaság eddig elért eredményeit meg kell védeni, úgy, hogy a válságból megerősödve kerüljünk ki” – jegyezte meg az Orbán kormány új minisztere. 

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely (b5), Lázár János (b6), Nagy István (b2), Nagy Márton, Navracsics Tibor (b7), Palkovics László (b), Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)