Roma Parlament: Orbán „fajvédő, nyilas beszédet” mondott szombaton

A mozgalom elnöke, Horváth Aladár Facebook-posztban reagált a miniszterelnök szavaira.

2022. július 25., 19:02

Szerző:

Facebook-bejegyzésben bírálta Orbán Viktort szombati, „kevert fajúakat” emlegető szófordulata miatt Horváth Aladár, a Roma Parlament elnöke hétfőn. Bejegyzése szerint a miniszterelnök Tusnádfürdőn „fajvédő, avagy nyilasbeszédnek” minősíthető mondatokat engedett meg magának.

Hozzátette, a beszéd kapcsán elképzelhetőnek tartja, hogy Orbán végül „kiprovokálja a kilépést az EU-ból, és felkínálja az ország csatlakozását Putyin fasiszta birodalmához.” Arra hív fel minden romát, mielőtt ez megtörténne, költözzön el az országból máshová. Horváth szerint olyan országba kell menniük, „ahol gyerekeik nem gettóiskolákban várnak a megszűnő közmunkára, hanem gyermekközpontú, szeretetgazdag iskolákban tanulnak, ahol több nyelven beszélő, szabad szakemberekké válnak!”

(Kiemelt kép: Horváth Aladár. Fotó: Várkonyi Tibor, Facebook)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.