Orbán szereti élőben nézni a MOL-Vidi meccseit, a luxusrepülőgépet Garancsi fizeti

2018. szeptember 24., 18:42

Szerző:

Az Átlátszó kitűnő összeállítása nyomán ma mi is megírtuk, milyen elképesztő luxusban utaznak a NER prominens képviselői, ha utazniuk kell. Kiderült, hogy Orbán Viktor is szívesen igénybe veszi egy 17 milliárd forintba kerülő  Bombardier Global 6000 típusú  luxuskategóriás kisrepülőgép szolgáltatásait,  amellyel július 25-én Bécsből utazott Várnába a Videoton-Ludogorec BL-meccsre. Ennek nyomán a Népszava kérdezte meg, hogy ki állja az ilyesféle utak költségeit, amire miniszterelnöki sajtófőnökként Havasi Bertalan válaszolt:

– Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.

A MOL-Vidi a közpénzmilliárdokat nyerő Garancsi Istváné, aki a többi között az építőiparban utazó Market Zrt. tulajdonosa, a NAV online pénztárgépeihez SIM-kártyát szállító Mobil Adat Kft. többségi tulajdonosa, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke. Deklaráltan kitűnő viszonyban van a miniszterelnökkel, akit egyszer a „kötélbarátjaként” aposztrofált. A kifejezés a hegymászó zsargonból származik. Így nevezik, amikor a kötél két végén két ember csak egymásra lehet utalva. Az ő érdekeltségébe tartozik az ESMA Zrt., amely májusban öt évre megkapta az elefántfüles hirdetési felületeket Budapesten.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt