Orbán hiába hívta haza, Dzsudzsák inkább a havi 60 milliót választotta

Újfent az Egyesült Arab Emirátusokban találta meg számítását a magyar miniszterelnök kedvenc csapatával is kokettáló futballista.

2018. szeptember 21., 18:24

Szerző:

Évi 2,2 millió eurót - azaz mintegy 710 millió, vagyis havi 60 millió forintot - fog keresni új csapatánál, az Egyesült Arab Emirátusokban szereplő al-Ittihad Kal élvonalbeli klubjánál Dzsudzsák Balázs 96-szoros magyar válogatott futballista - tudta meg a Blikk. Az egykor szebb napokat látott, a 2016-os futball Eb-n a magyar válogatottat csoportelsőségig vezénylő 31 éves Dzsudzsákkal nyáron nem hosszabbított szerződést a szintén az emirátusokban játszó csapata, így sokáig úgy tűnt, állás nélkül marad a játékos.

Pedig nem akárkik mozdultak meg azért, hogy Dzsudzsák újra Magyarországon játsszon. Korábban maga Orbán Viktor miniszterelnök szúrta oda kedélyesen a balszélsőnek egy Facebook-videó tanúsága szerint, hogy örülne, ha hazatérne. A sportoló még Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is barátkozós fotón pózolt, vagyis nem volt gond a hátszéllel. Csakhogy Dzsudzsák fizetési igényeit nem igazán tudták kielégíteni a magyar klubok, bár a negyedosztályú Siklós FC, némi iróniával, állást kínált a sportolónak.

Sokáig úgy tűnt, Dzsudzsák végül az Európa Ligába bejutó idei magyar bajnok, a miniszterelnök - a Puskás Akadémia FC - utáni kedvenc csapatának számító Mol Vidi (korábbi Videoton) játékosa lesz, ám a klubvezetők sajnos ott is elhűltek a focista havi 48 millió forintos fizetési igényén. A német elsőosztályban szereplő Hamburg sem akart ennyit fizetni a magyar tehetségnek.

Dzsudzsák azonban a pénteki közleményében azt állította, hogy egy európai élcsapatban akarta befejezni karrierjét, és nem a pénz számított abban, hogy végül ismét egy arab csapatban találta meg a számítását. Az egyik európai klub, akivel tárgyalt, a holland elsőosztályban játszó Fortuna Sittard volt, akik Dzsudzsák döntése hallatán az alábbi, beszédes képet posztolták az egyik közösségi oldalon.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.