Orbán már a hatvanpusztai családi birtokon tart kormánymegbeszéléseket

Egy korábban magas rangú kormányhivatalnok szerint Orbán Viktor már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a helyszínen rendszeresen fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, üzletembereket is.

 

2023. október 27., 10:04

Szerző:

A VSquare forrására hivatkozva azt írja a Telex, hogy Orbán Viktor bizalmas munkamegbeszélései jellemzően este zajlanak a hatvanpusztai birtokon. Közvetlen beosztottai autóval teszik meg a 40 kilométeres utat Budapestről, de a helyiek szerint a térségben nagy a helikopterforgalom is és sokszor katonai és rendőrségi gépeket is lehet látni.

A miniszterelnök rendszeresen felbukkan a szomszédos Etyeken egy állami és európai uniós forrásból felújított étteremben, illetve pincészetben.

A 19. században József nádor által létrehozott birtok rekonstrukciója becslések szerint legalább 11,5 milliárd forintba kerülhetett, a bejegyzett tulajdonosa pedig Orbán Győző, a kormányfő apja.

A portál emlékeztet arra is, hogy a miniszterelnök veje, Tiborcz István cége idén nyáron ötvenszázalékos tulajdonrészt vásárolt a Hatvanpusztától néhány kilométerre fekvő Pannónia Golf & Country Clubban. Szintén idei fejlemény, hogy Orbán Győző összesen 25 hektárnyi földterületet szerzett Alcsútdobozon, amelyek közül az egyik szántó éppen a hatvanpusztai birtok mellett található.

(Kiemelt kép: a hatvanpusztai Orbán-birtok. Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldal)