Orbán Viktor férfinak nézte Giorgia Melonit

„Bravo, Giorgia!” – írta Orbán Viktor Facebookon. Viszont olaszul „Brava, Giorgia!” lenne a helyes, ugyanis Giorgia Meloni nő. 

2022. szeptember 26., 13:05

Szerző:

„Bravo, Giorgia!” – írta Orbán Viktor Facebookon. Az első exit pollok szerint akár 45-47 százalékot is elérhetett a jobboldali pártszövetség az olaszországi választásokon, így a törvényhozás mindkét kamarájában kényelmes többségük lehet. Az Olaszország Testvérei szélsőjobboldali párt elnöke, Giorgia Meloni kaphat kormányalakítási megbízást.

Brava, Giorgia!*

Ha a miniszterelnök szándékosan, olaszul szeretett volna gratuálni a Giorgia-nak, akkor ezt nyelvtanilag helytelenül tette. Ugyanis, ha nőnek gratulálunk, akkor „brava” a helyes forma. „Bravo”-t a hímneműeknek írjuk.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.