Orbán exminisztere: az ukránokkal löveti az USA a vezetéket a Mol kérésére, mert Karácsony Gergely

Boros Imre, az első Orbán-kormány minisztere megdöbbentő érvekkel magyarázta az egész országban jellemzővé vált üzemanyaghiányt. 

2022. december 5., 16:28

Szerző:

Boros Imre, az első Orbán-kormány minisztere szürreális interjút adott a PestiSrácoknak. Borost az interjúban az egyre általánosabbá váló üzemanyaghiány okairól kérdezték, aki maga is elismerte a beszélgetés során, hogy nem tudott hatósági áras üzemanyagot vásárolni. Boros szerint a szándékos néphülyítés és rémhírterjesztés nyomán alakult ki üzemanyaghiány, nem pedig a benzinársapka fenntarthatatlansága és hatásai miatt. 

„Egy Holoda Attila nevű volt molos igazgató és egykori energiaügyi helyettes államtitkár különösen élen jár a rémhírkeltésben. Nem csoda, hogy az emberek megrohamozták a kutakat és elfogyott az üzemanyag” – mondta Boros, aki szerint a Mol mindeközben azon munkálkodik „fű alatt”, hogy árat tudjon emelni és eltöröljék a benzinársapkát. 

Boros arról is beszélt az interjúban, hogy az orosz nyersolaj ára mintegy húsz százalékkal csökkent a háború előtti időkhöz képest, ezért megoldhatónak kéne lennie az ellátásnak, miközben a Mol megmondóembereinek siránakozása esetében „kilóg a lóláb”.  Szakmai fejtegetését Boros a következőképp folytatja az interjúban:  

„az amerikai érdek, hogy hisztériát keltsenek Magyarországon. Ha nincs üzemanyag, megbénul minden. Nem véletlen, hogy időnként lövöldöztetnek az ukránokkal a Barátság-kőolajvezeték környékén.”

Boros szerint azért vált nehézkessé Magyarországon üzemanyagot vásárolni, mert a Mol a rémhírterjesztés révén Lantos Csabát, az Orbán-kormányba újonnan delegált energetikai minisztert akarja móresre tanítani. 

„Amit nem sikerült elérni Ursula von der “Wunderlüger” támadásaival, az ellenzéknek tolt guruló dollárokkal és a folyamatos bullshiteléssel, azt most elérik az üzemanyagpánikkal: bizonytalanságot és indulatokat keltenek. Hogy hol az összefüggés? Ne felejtsük el, hogy a Mol Karácsony Gergely kampányába is beszállt…”

– szőtte tovább elméletét Boros Imre. 

(Kiemelt kép: Boros Imre. Fotó: CÖF)