Orbán Balázs: 2022 az egyik legkönnyebb választás lesz, a Fidesz meg is nyeri

A miniszterelnökség államtitkára a Neokohn-nak adott interjút.

2021. augusztus 19., 20:02

Szerző:

A Miniszterelnökség miniszter-helyettesével készített interjút a neokohn.hu. Orbán Balázs  a beszélgetés során kifejtette álláspontját a felsőoktatás átalakításáról és a jövő évi választások kimeneteléről. Arról is szó esik az interjúban, hogyan áll a konzervatív erők helyzete ma a világban. Orbán Balázs úgy véli: Magyarország a bástyája a konzervatív erőknek. Az interjúban azt is kifejti, hogy meggyőződése szerint a Fidesz simán megnyeri a 2022-es választásokat. A felsőoktatással kapcsolatban azt is hozzátette a kormánypárti politikus, hogy 2022-re azok között a top 3 országok között lesz majd Magyarország, amelyek GDP arányosan a legtöbbet költik felsőoktatási célokra. 

A jövő évi választásokkal kapcsolatban Orbán Balázs úgy fogalmaz: „szerintem az ellenfeleink ugyan mindent meg fognak próbálni, a külső erők mindent meg fognak tenni, hogy kormányváltás legyen Magyarországon, de meg fogjuk nyerni a választásokat. Nem hagyjuk magunkat, s ehhez csak a magyar emberek támogatására van szükség.”  A választásokkal kapcsolatban hozzátette, hogy a 2022-es választás igazi tétje a nemzeti szuverenitás, mivel a baloldal egyrészt kiüresedett állapotban van, másrészt pedig külföldről támogatott. 

A kormány felsőoktatási intézkedéseit is dicsérte Orbán Balázs. A politikus úgy látja, hogy az alapítványi struktúrával sokkal sikeresebbek lesznek majd a magyar egyetemek. Példaként hozta fel a nagy amerikai egyetemeket is, amelyek már évszázadok óta alapítványként működnek. Orbán Balázs az interjúban kijelentette, hogy az állam nem száll ki teljesen a magyar felsőoktatásból. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „az állam nem vonul ki a felsőoktatásból, ez is a baloldal által terjesztett hazugságok része. Az állam megrendelői pozícióba kerül, aminek köszönhetően végre nem fejkvótaalapon finanszíroz, hanem teljesítményelvárást tud megfogalmazni.”

(Kiemelt kép: Orbán Balázs András, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár. 2021. 08. 03. Fotó: Merész Márton)

 

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.