Orbán: a legfontosabb Magyarország energiaellátása

Az energiaárakról, Magyarország energiabiztonságáról és az Energiaügyi Minisztérium felállításával kapcsolatos teendőkről tárgyalt Orbán Viktor vezetésével szerdai ülésén a kormány – közölte Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófönöke. 

2022. november 23., 17:20

Szerző:

A kormányülésről Orbán Viktor kkorábban azt írta: a brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energiaárakat Magyarországon. December 1-től ezért önálló Energiaügyi Minisztérium segíti majd a kormány munkáját. Hozzátette: a legfontosabb feladat most Magyarország energiaellátásának biztosítása és a szankciós energiafelárak letörése. Ezen dolgozunk – írta a miniszterelnök.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 23-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Pintér Sándor belügyminiszer (b2), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (3), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b5), Nagy István agrárminiszter (b7). Az energiaárakról, Magyarország energiabiztonságáról és az Energiaügyi Minisztérium felállításával kapcsolatos teendőkről tárgyalt a kormány. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)