Online is igényelhető kód a Budapesti Lakógyűlés szavazásához

Online is igényelheti a szavazáshoz szükséges kódját az, aki nem kapta meg levelét az első Budapesti Lakógyűlésről. Már több mint egymillió budapestihez megérkeztek azok a névre szóló levelek, amelyekben az első Budapesti Lakógyűlés szavazásához szükséges egyéni azonosítók szerepelnek. A honlapon már azok is lekérdezhetik egyéni azonosító kódjukat, akik valamiért nem kapták meg a levelüket.

2023. június 2., 18:44

Szerző:

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének levelét már több mint egymillió háztartásba juttatták el a Fővárosi Önkormányzat munkatársai. A közvetlen kézbesítés tette lehetővé, hogy az első Budapesti Lakógyűlés költséghatékonyan, a nemzeti konzultációs kérdőívek árának töredékéért jussanak el a budapestiekhez.

 

Az eddigi visszajelzések alapján meglehetősen pontos a kézbesítés, mégis előfordulhat, hogy valaki nem kapta meg ezt a névre szóló levelet, ezért hozták létre az online kódigénylés lehetőségét, ahol a lakógyűlés honlapján lakcímkártya segítségével lehet megkapni a szavazáshoz szükséges egyéni azonosítót, amelyeket a Fővárosi Önkormányzat munkatársai három munkanapon belül el is juttatnak.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.