Újra polgármester akar lenni Tyukod szexuális zaklatás miatt feljelentett vezetője

Czibere József indul az október 13-i önkormányzati választáson.

2019. szeptember 5., 20:47

Szerző: Bíró Veronika

Újra megméreti magát az önkormányzati választáson Czibere József. Tyukod jelenlegi vezetője polgármesterjelöltként már szerepel is a Nemzeti Választási Iroda adatbázisában, de információink szerint képviselőként is indul a szavazáson. 

Ő az a politikus, akit  szexuális zaklatás miatt jelentett fel az egyik munkatársa, Németh-Kiss Pálma tyukodi anyakönyvvezető, 2017. június elején. Az asszony állítása szerint 2017 májusában Czibere József bement hozzá az irodába, beszorította a sarokba, és fogdosni kezdte a mellét és a fenekét is. Védekezés közben megsérült a karja, erről látlelet is készült. Feljelentésében azt is elmondta, hogy a polgármester rendszeresen zaklatta őt. A szeméremsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytató Csengeri Rendőrörs csak tanúként hallgatta ki a polgármestert az ellene folyó eljárásban, majd megszüntette a nyomozást, a főügyészség azonban elrendelte a nyomozás folytatását, határozatban pedig kimondta, hogy a nyomozás adatai szerint Czibere szeméremsértés vétségét és könnyű testi sértés vétségét megvalósította. Az ügy ezután átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra. Itt hallgatták ki gyanúsítottként először Czibere Józsefet.


Fotó: Facebook

Az asszony állításait az orvosi leleten kívül tanú, több áldozat és poligráfos vizsgálat is alátámasztotta, a nyomozás mégis több mint két éve folyik.  

Időközben újabb bűncselekmények gyanúja merült fel. A Tyukodi Közös Önkormányzati Hivatal korábbi jegyzője kihallgatása alatt azt nyilatkozta, hogy a polgármester több alkalommal arra utasította, hogy szüntesse meg a jogviszonyát Németh-Kiss Pálmának. A jegyző ezeket a kéréseket visszautasította, mire állítása szerint a polgármester azzal fenyegette meg őt, hogy úgy fog járni, mint a korábbi jegyző, akit szintén elbocsátott.

Németh-Kiss Pálma azt nyilatkozta, hogy a 2017. májusi eset óta a férfi napi szinten gyakorolta vele szemben a hivatali visszaélést, zsarolta és fenyegette, lelki terror alatt és félelemben tartva őt. Az anyakönyvvezető állítása szerint az is előfordult, hogy nem kapott meg ügyiratokat, vagy szándékosan rossz listát kapott.

Elárulta azt is, hogy egy alkalommal munkahelyén telefonon zaklatták, illetve a feljelentést követően autóval utazott haza, amikor a polgármester le akarta szorítani az útról az autójával. Emellett autója gumijába szeget ütöttek, lánya autóján az ékszíjat elvágta valaki, a lakása hátsó kertjének kisajtóját kétszer szándékosan összetörték.

A polgármester Fidesz-tagságát a botrány kirobbanása után felfüggesztették, a kormánypártok nem őt indítják polgármesterjelöltként.

Czibere Józsefre jelenleg független jelöltként szavazhatnak szimpatizánsai.

A nyomozás pedig akár három évig is tarthat az ügyben.