OMSZ-lefejezés: Kemenesi Gábor szerint a gyűlölködő társadalomra épít a politika

Kemenesi Gábor egy Twitter bejegyzésben fejtette ki véleményét az ügyről. 

2022. augusztus 23., 12:30

Szerző:

Kemenesi Gábor biológus, víruskutató a Twitteren azt  fejtegette az ügy kapcsán, hogy a mindenkori politika „magára hagyta az értelmet”. A rettegő, gyűlölkődő, függő tömegek megvezetése könnyű játszótér a suttyóságra építő politikusoknak. Ennek kedvez a mostani OMSZ-ügy is. 

 

Palkovics László technológiai és ipari miniszter indoklás nélkül augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát az Országos Meteorológiai Szolgálat éléről. Az OMSZ közleményben reagált a döntésre, mint írták, az OMSZ „nem politikai, hanem szakmai háttérintézmény”. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több vezetője – köztük a nemzetközi elnökhelyettes, főosztályvezető és 12 osztályvezető – „integritásának visszaállítása és szakmai függetlenségének megőrzése érdekében” az augusztus 20-ai események kapcsán független vizsgálóbizottság felállítását, valamint a vizsgálat idejére dr. Radics Kornélia és Horváth Gyula felmentésének visszavonását követeli. 

(Kiemelt fotónk illusztráció: via OMSZ Facebook)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.