OMSZ-lefejezés: Kemenesi Gábor szerint a gyűlölködő társadalomra épít a politika

Kemenesi Gábor egy Twitter bejegyzésben fejtette ki véleményét az ügyről. 

2022. augusztus 23., 12:30

Szerző:

Kemenesi Gábor biológus, víruskutató a Twitteren azt  fejtegette az ügy kapcsán, hogy a mindenkori politika „magára hagyta az értelmet”. A rettegő, gyűlölkődő, függő tömegek megvezetése könnyű játszótér a suttyóságra építő politikusoknak. Ennek kedvez a mostani OMSZ-ügy is. 

 

Palkovics László technológiai és ipari miniszter indoklás nélkül augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát az Országos Meteorológiai Szolgálat éléről. Az OMSZ közleményben reagált a döntésre, mint írták, az OMSZ „nem politikai, hanem szakmai háttérintézmény”. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több vezetője – köztük a nemzetközi elnökhelyettes, főosztályvezető és 12 osztályvezető – „integritásának visszaállítása és szakmai függetlenségének megőrzése érdekében” az augusztus 20-ai események kapcsán független vizsgálóbizottság felállítását, valamint a vizsgálat idejére dr. Radics Kornélia és Horváth Gyula felmentésének visszavonását követeli. 

(Kiemelt fotónk illusztráció: via OMSZ Facebook)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.