Gyerekszülést vezettek le egy autóban a mentők Érden

A 42 hetes terhes anyuka és a csecsemő is jól vannak.

2022. augusztus 5., 13:44

Szerző:

Hajnalban sikeres szülést vezettek le a mentők Érden, egy 25 éves anyukánál, aki 42 hetes terhes volt, a szülés pedig hirtelen, egy autóban indult meg. Az OMSZ Facebook-oldalán közzétett beszámoló úgy fogalmaz:

„Bajtársaink pillanatokon belül helyszínre értek és miután megvizsgálták a vajúdó asszonyt, felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők bonyodalmak nélkül, mindössze néhány perc alatt világra segíthették Olíviát, aki rögtön felsírt. Helyszíni ellátást követően a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a boldog édesanyát és gyermekét.”

Így végül baj nem történt az esetből, de ez csak a mentők gyors és hatékony beavatkozása miatt volt lehetséges.

(Kiemelt kép forrása: OMSZ Facebook-oldala)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.