Olyannak is kiküldték az oltásra hívó sms-t, aki már megkapta a vakcinát

Az érintettek nem ugyanazt az sms-t kapják mint korábban, az új értesítésben a tajszámuk is benne van. 

2021. március 11., 09:55

Szerző:

A hvg.hu egyik olvasója arról tájékoztatott, hogy ismét kapott az AstraZeneca vakcinájával történő oltásra hívó sms-t, pedig három hete már megkapta az első adagot a háziorvosától. A 60 év alatti, krónikus beteg illető múlt héten is kapott sms-t, hogy menjen a megjelölt kórházi oltópontra a hétvégén - írja a hvg.hu.

Az sms-ek után az olvasó háziorvosánál érdeklődött a második körös oltással kapcsolatban. Az orvos azt mondta neki, hogy ő oltja majd be a jövő héten, kórházba nem kell mennie.

Az érintettek egyébként nem ugyanazt az sms-t kapják mint korábban, az új értesítésben a tajszámuk is benne van. A Telex egyik olvasója pedig arról számolt be, hogy nem a saját adatai szerepeltek a behívó sms-ben.

Múlt hét végén 74 ezer embernek tervezték beadni az AstraZeneca-vakcinákat, de a tömeges oltást végül adminisztrációs problémára hivatkozva pénteken lemondták.

(Kiemelt kép: Beoltanak egy férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC) Új Szent János Kórházban 2021. február 13-án. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)