Olyan gyors volt a Nyírség Intercity, hogy megsérültek az utasok

Több utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett a Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó vonaton, amikor az a megengedett sebességnél gyorsabban érkezett meg a debreceni vasútállomásra csütörtök este.

2023. július 21., 12:55

Szerző:

A Nyírség Intercity járatán Debrecen állomás előtt olyan gyorsan érkezett meg a vonat, hogy a váltóknál a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról, és több utas megsérült – szúrta ki a hvg.hu. A megsérült utasokhoz szerencsére nem kellett mentőt hívni. Tőlük elnézést kért a vasúttársaság, az eset okát pedig kivizsgálják.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a napokban történt egy másik vasúti baleset is, igaz, az utasok akkor sokkal rosszabbul jártak: a Debrecenből Fehérgyarmatra tartó vonaton többen égési sérüléseket szenvedtek, mert felforrt a motorvonat hűtővize. Az ügyre Lázár János építési és közlekedési miniszter is reagált, aki azt írta, hogy bár a forrásszűke miatt a vonatok nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint azt ahogy ők szeretnék, az utasbiztonságból azonban nem engednek, így azonnali vizsgálatot rendelt el.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. forrás: mavcsoport.hu)

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.