Oltatlanokkal tele az intenzív osztályok többsége

Zacher Gábor szerint a középkorúak könnyebben átvészelik az omikront. 

2022. február 8., 12:31

Szerző:

Nő a kórházban ápolt koronavírusos betegek számra, és a statisztikák szerint az elmúlt napokban emelkedett az áldozatok száma is. Zacher Gábor orvos szerint már szinte csak az oltatlanok kerülnek intenzív osztályra az omikron miatt, illetve az idős, krónikus betegek – írja a Portfolio

Zacher kiemelte, hogy a 40-50 évesek hamarabb átvészelik az omikront. Hozzátette, hogy akik kórházba kerülnek azok más betegségekkel nem pedig a koronavírussal, de időközben kiderül, hogy mégis azok.  

„Béke van. Alig vannak súlyos betegek a COVID-osztályokon. Akiket intenzíven kezelünk, ők az esetek 99 százalékában nem oltott páciensek”

– mondta el Zacher a Portfolionak. 

(Kiemelt képünk: Debrecen, 2013. november 29. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor utcai Kórház Klinikai Toxikológiai Osztály osztályvezető‘ fő‘orvosa Debrecenben 2013. november 29-én. Ezen a napon a designer drogokról tartott előadást.  MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.