19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Kötelező lehet regisztrálni az oltáshoz

Egymásnak ellentmondó kijelentések és nem egyértelmű nyilatkozatok után a 444.hu választ kapott arra, hogy kell-e regisztrálni feltétlenül ahhoz, hogy oltást kaphasson az ember.

2021. január 9., 14:52

Szerző:

Eleinte arról volt szó, hogy aki regisztrál, az előbb kaphat oltást, de nem kötelező regisztrálni. Rogán Antal azt nyilatkozta, aki nem regisztrál, az “hátrébb kerül a sorban”, míg Simicskó István pedig azt mondta, „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

444.hu egyik, 60 év feletti olvasója azonban addig levelezett a hivatalokkal, ameddig a fővárosi tisztifőorvos helyettese nem válaszolt neki. Ebben világosan leírják, hogy az oltáshoz való hozzájutásra két mód van: a postai úton való regisztráció (a nyugdíjasoknak) és az online regisztráció bárki számára. Azt írják, “Az állam felé ezek a regisztrációk jelzik, mennyi oltóanyagot szükséges beszerezni, mivel az oltás ÖNKÉNTES. Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt.”