Nyolc év után ismét lesz repülőnap Kecskeméten

Kiváló nyári program lehet gyerekes családoknak.

2021. július 3., 19:25

Szerző:

Hazánkban 1990 augusztusában tartották az első ilyen jellegű rendezvényt. Az esemény különlegességét az adta, hogy szinte egyszerre érkezett Kecskemétre a Szovjet Légierő 14. Gárda-vadászezredének két MiG–29-ese, valamint az Amerikai Légierő két F–16-os vadászgépe. A következő repülőnapra Taszáron került sor 1991. szeptember 20–21-én, amelyen már több külföldi ország is képviseltette magát.

Után 2-3 évente rendezték meg a repülőnapot.

A hosszú kihagyás egyrészt a COVID járványnak is köszönhető, de valljuk meg, 2013 és 2016 között nem volt sok mutogatni való a haderő részéről. 2016-tól indult a Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, amely új képességekkel, régi képességek újjáélesztésével és modern technikával látja el a Hadsereget.

A programokról bővebben itt olvashatnak.

(Kiemelt kép: JAS-39 Gripen, Fotó: Lakatos Péter/MTI)

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.