Állítása szerint csak ijesztgetni akart az a férfi, aki hátba lőtte apát és fiát Nyíregyházán

2019. szeptember 5., 09:42

Szerző:

Csak ijesztgetni akart vadászfegyverével az a férfi, aki megölte apát és fiát Nyíregyházán - írja a Blikk. H. Miklós a gyanú szerint féltékenység miatt lelőtte ifj. N. Jánost, majd a fia segítségére siető apját is a Nyíregyházi Oroson egy panzióban.

H. Miklós azért ment a férfi házához, mert megtudta, hogy a felesége és János között érzelmi kapcsolat alakult ki. A háznál a gyanú szerint célzott lövést adott le kocsijából az udvaron tartózkodó férfira, aki bemenekült a házba. Ezután a házhoz ment, és az ajtón keresztül hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. János apja a lövések hangjára szaladt az utcára, ahol H. Miklós felé lőtt, majd őt is hátba lőtte.

„Az események szerencsétlenül alakultak, elsődleges ölési szándék azonban nem volt a két halálesetnél” – mondta a lapnak dr. Árendás Róbert, a férfi védője. Hozzátette: H. Miklós az elmúlt három évben makulátlan életet élt, nem volt vele semmilyen probléma.

H. Miklóst aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ezért pedig akár tényleges életfogytiglant is kaphat.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.