Novák Katalin megható látogatást tett gyermeknap alkalmából

Novák Katalin köztársasági elnök gyermeknap alkalmából a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikájára látogatott el.

2022. május 29., 14:48

Szerző:

 Az államfő a közösségi oldalán a következőket írta:

„Gyereknap van. Gyereknap azoknak is, akik súlyos betegséggel kórházban töltik ezt a vasárnapot is. Gyereknap a beteg gyereket nevelő családok életében is. Azért látogattam meg ma reggel a Tűzoltó utcai gyermekklinika hematológiai és onkológiai betegeit, hogy beszélgessünk, játsszunk egyet”.

 Hozzáfűzte: senki nem tud felkészülni szülőként az itt kapott diagnózisra, de arra a szeretetre, szakmai felkészültségre, hivatástudatra sem, amit megtapasztalnak a hosszú hónapok során. Novák Katalin köszönetet mondott a gyermekklinika dolgozóinak és az Őrzők Alapítvány munkatársainak, akik a családok mellett vannak nap mint nap.

 „Hétköznapi hőseink ők. Gyógyulást kívánok a betegeknek és boldog gyereknapot minden gyermeknek!”

– zárta bejegyzését az államfő.

 Az Őrzők, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika saját alapítványa 1990-es alapításától kezdve a klinika működésének legfontosabb segítője, a klinika számára felajánlott adományok gyűjtője. Az Őrzők Alapítvány 32 éves fennállása alatt több mint 1,5 milliárd forinttal járult hozzá a Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek hatékony gyógyításához, a kórházi körülmények javításához, a klinika magas színvonalú működéséhez.

A gyerekek újszülött kortól 21 éves korig kerülhetnek a klinika gondozásába. Tavaly az ambuláns onkológiai betegek száma 9500 volt, az onkológia fekvőbeteg-osztályokon 2374 gyermeket láttak el.

(Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook-oldala)